Kesä

Taas mennään ja muuttoa tiedossa. Tällä kertaa länsi-lappiin talvea odottelemaan tarkemmin Äkäslompoloon Ylläksen kupeeseen. Kemijärvellä piti viipyä vähintään talveen asti, mutta pikainen mahdollisuus ajoi tänne ja se onkin tavallaan aika kiva juttu. Asuntona ISO kelohirsimökki jota on aikoinaan vuokrattu turisteille. Mökki sisältää kaikki kalusteet ja kahdelle hengelle (kämppis) esimerkiksi sänkyjä on 8 kappaletta, kerroksia 3, vessoja 3, tuoleja ja sohvia vaikka kuinka saunaa unohtamatta :)
Takapihan metikössä muutaman sadan metrin päässä oli juuri sopivan näköinen tasainen kohta nuotiopaikalle joten grilliä ei tarvitse erikseen hommata, kaiken voi kokata avotulella mikäli niin huvittaa. Kaapissa illallinen odottaakin sateen loppumista ja tikun raapaisua.

Pallas taustalla. Koti vartin ajomatkan päässä takana.

Ulkoilu ja retkeilypuitteet ovat aivan mahtavat. Kotoa voi lähteä kävellen tuntureille tai sitten lyhyen ajomatkan päässä on vaikka mitä. Ennen talven saapumista tuleekin varmasti koluttua Pallas-Ylläs kansallispuiston alueita ja jokin kalapaikkakin pitäisi keksiä ennen talven saapumista. Niistä lisää myöhemmin. Ps. Instagramista ja twitteristä löytyy lisää juttua. 

Zena nauttii lähitunturin rinteellä. Koti on jossain tuolla metsikössä taustalla.