Muutto etelään

Pitkästä aikaa tähänkin blogiin tulee täytettä. Syksy mennyt menojaan ja talvi pukkaa päälle. Kylmimmät yöt kotimittarista katsottuna on mennyt niinkin alas kuin -18 asteeseen. Tätä kirjoittaessa mittari näyttää -10 astetta joka tuntuu ihan sopivalle.
Vastassa on taas muutto. Tällä kertaa etelämmäksi kohti Rovaniemeä. Muutama vuosi onkin muutettu koko ajan pohjoisemmaksi, mutta nyt työt ajaa hetkeksi etelään. Ainakin talvikaudeksi.

Pyhällä ensilunta ihmettelemässä.
Ensi kausi taitaakin mennä safarioppaana aika pitkälti verrattuna viime kauden valjakkohommiin. Tiedossa on kelkkajuttuja, revontulia, joulupukkia yms. Ihan järjetön määrä uusia asioita opittavana. Pitäisi myös oppia uuden auton käyttö. Liikaa kaikenlaisia nippeleitä ja nappuloita. Kunhan pyyhkimien kytkimet löytyy niin homma on pulkassa :) 


Jokunen viikko siten tuli tehtyä pikainen visiitti Norjaan. Turistikauden ulkopuolella liikennettä ei pahemmin ole ja paikallisessa kahvilassakin ihmetellään mitä te täällä teette... Tulipahan ajeltua kaverin kanssa ja koirakin pääsi peuhaamaan lumeen Ailigastunturin huipulla :)