Packraftmiitti 11.-15.5.2016 Jongunjoella

Kolmas packraftmiitti järjestetään toukokuussa Jongunjoella Kuhmossa. Miitti on aikaisempaa pidempi, mutta mikään ei estä osallistumasta vain osaan päivistä. Ensinmäinen tapahtuma oli Kymijoella ja toinen Helvetinjärvellä.

Jongunjoki virtaa kohtalaisen erämaisissa maisemissa ja reitin varrelta löytyy laavuja sekä tulipaikkoja. Virtapaikat ovat kohtalaisen selkeitä, mutta myös haastavia melottavia riippuen virtaamasta ja melojasta. Itse olen melonut joen avokanootilla viime kesäkuussa jolloin veden korkeus oli jo aavistuksen matalammalla. Virtaamista ei vielä voi veikata, mutta kyllä vettä silti riittää!

Kymijoen tapahtuma syksyllä 2014
Ohjelma:
Ke 11.5 kello 14.00 -->
Jonkerijärven tulipaikka (kartta). Järvimelontaa, kalastusta yms. Joka tapauksessa tästä melotaan ohi torstai aamupäivällä joten tulipaikalle voi jäädä yöksi tai saapua paikalle torstai aamulla.

To 12.5 Aamupäivästä Jongunjokea eteenpäin. Yöksi esimerkiksi Kangasjärven laavulle (kartta) Tai jonnekkin lähialueelle.

Pe 13.5 Lukuisia koskia/virtapaikkoja ja illalla Aittokoskelle (kartta).  Tänne pääsee myös autolla joten jos osallistut vain osaan reissusta niin tänne on hyvä lopettaa/aloittaa.

La 14.5 Kohti Laklaniemen laavua (kartta). Riippuen ajasta ja osallistujista jatkamme eteenpäin kävellen kohti Saarijärveä jossa parkkipaikat/tulipaikat yms... Tai sitten jäämme tänne.

Su 15.5 Saarijärvi (kartta). Saavumme tänne joko lauantaina tai sunnuntaina. Jossain vaiheessa päivää reissu loppuu.

Jongunjoki kesäkuu 2015
Aikataulut ja paikat varmasti joustaa pitkin reissua, mutta muutama paikka pysyy samana joka tapauksessa. Lähtö keskiviiko/torstai Jongunjoen alusta Jonkerijärveltä, perjantai illalla Aittokoski ja sunnuntaina Saarijärvi. 

Autojen venklaamiset ke, pe ja su paikkojen välillä hoidetaan kunhan varmistuu ketä on tulossa, millä tulossa ja mistä tulossa.

Tapahtuma on packraftharrastajien ja niistä kiinnostuneiden kokoontuminen. Taustalla ei ole yritystä/yhdistystä tai muuta sellaista organisaatiota. Idea on pitää hauska retki saman henkisten harrastajien kanssa. Jokainen on omalla vastuulla ja vastaa itse tekemisistänsä.
Mukaan tarvitset melontakelpoisen kelluvan laitteen sekä koskimelontaan sopivat turvallisuusvarusteet kypärä mukaanluettuna. Jokaisen koskipaikan voi kiertää maitse niin halutessaan. Päätöksen tekee jokainen itse.
Jos haluat osallistua kanootilla, kajakilla, uimapatjalla tai jollain muulla niin mukaan vaan! Varmasti saat kokeilla myös packraftia retken aikana. Jos et omista mitään kelluvaa laitetta niin sellaisen järjestäminen kohtuullisin kuluin onnistuu myös. Tapaamiseen voi tulla myös ilman melontakelpoista laitetta ihan vaan kokeilemaan miltä packraft tuntuu joessa.  Melontareittiä voi myös seurailla maateitse.

Tulethan paikalle!

Jos tarvitset kalustoa lainaan, autokyytiä lähdön/määränpään välillä tai tulet paikalle erikoiseen aikaan niin olisi mukava jos ilmoittaisit asiasta niin tiedän ketä on tulossa ja koska. Se myös helpottaisi huomattavasti autorallia sunnuntaina takaisin lähtöpaikalle.

Helvetinjärven maastoa ilman järveä