Juhannusmelontaa: Tammisaaren kansallispuisto

Juhannusmelontaa Tammisaaren kansallispuiston alueella. 3 yötä ja 4 "päivää". Lähtöpäivä meni aika myöhäiseksi joten melottiin pimeässä ja vesisateessa lähimpään saareen yöksi. Nopea iltapala ja nukkumaan.


Ensimmäisen kokonaisen melontapäivän kruunasi kiva sää vaikka odotukset olivat kohtalaisen sateisia ja tuulisia. Aurinko paistaa ja ei tuule :) Itseasiassa ei tuule juuri ollenkaan ja Jussarön lähettyvillä meri on lähes tyyni. Melkeimpä onnella löytyi ihan mahtava yöpaikka, tai siis rantautumispaikka. Teltalle sai etsiä paikkaa pienen tovin ja sellainen löytyikin kalliolta. Tänne ei kannata tulla ison teltan kanssa, mutta pikkuteltalle löytyy paikkojakin. (kartta). Kajakilla pääsee todella suojaiseen lahden pohjukkaan josta on upeat näköalat. Matalalla vedellä pohjukkaan asti ei pääse ja rantautumisvaihtoehdot jäävät liukkaan kallion varaan.

Näkymät avomeren suuntaan.
Näkymät rannikon suuntaan.Lauantaina toisena kokonaisena melontapäivänä sankka sumu nousi etelästä. Ei tuule juurikaan, aurinko paistaa ja mihinkään ei näe. Hmmm...


Veneet huudattaa sumutorviansa ja näkyvyys heittelee hetkessä heikosta lähes olemattomaan. Silti aurinko paistaa ja lämmittää.


Melonta jatkuu kohti kolmatta yöpaikkaa. Pienen kartalukuvirheen kautta käväistiin purjehdusseura merikarhujen yksityissatamassa ihmettelemässä. (kartta). Ystävällisen avun saattelemana melottiin siihen oikeaan paikkaan johon oli tarkoituskin eli Modermaganiin (kartta). Tämä Modermagan on melontakartassani merkitty kansallispuiston yhdeksi retkisatamaksi. Melojalle löytyy suojaisia rantautumispaikkoja, mutta telttapaikat on hyvin vähissä eikä polttopuuta löydy tulipaikalle. Huussi sentään oli uudehko vaikka haisikin kuolemalle.

Lounaspaikan tunnelmia.
Lounaspaikan tunnelmia.
Lounaspaikan tunnelmia.
Iltapala Modermagan Tammisaari.
Risukeittimen sytytys :)
Aamu Moredmaganilla.
Aamulla tai siis päivällä takaisin autolle ja kotia kohti. ABC:lle pizzalle ja kajakkien palautus paikoillensa vei melkein koko illan. Taas mahtava retki merellä ja niin siisti sää kuin vain voi olla. Tyyni avomeri ja sankka sumu teki tästäkin retkestä taas sellaisen jonka muistaa pitkään!