Nuuksiosta merelle. Brobackanjoki

Meloen avokanootilla Nuuksiosta merelle Brobackanjokea seuraillen. Kalustona muovinen avokanootti, kaksi melaa ja kaksi melojaa. Lisäksi yöpymiskamppeet. Vesitilanne kohtalainen, mutta tulvan aikaan varmasti mukavampi tilanne.

Lähtö.
Nuuksion Pitkäjärvi-Nupurinjärvi
Ihan ok. Nättiä maisemaa ja pusikkomelontaa paikoin. Ainakin yksi kaatunut puu joka piti ylittää. Autotien ali pääsee hyvin vaikka vesi olisikin korkealla. Lähdimme padon alapuolelta liikkeelle.


Nupurinjärvi-Svartbäckträsket
Nupurinjärven eteläpäässä sai hetken arpoa mistä ihmeestä joki menee. Ruovikkoa, ryteikköä ja joen päälle kaatuvia puita. Heti moottoritien jälkeen niin tiivis pajupusikko ettei tiennyt miten siitä pääsisi läpi. No voimalla siitäkin pääsee :)

Svartbäckträsket-Dämman
Heti järven lopussa silta ja virtapaikka. Sillasta ali ja kolistelemalla eteenpäin. Saisi olla enemmän vettä käytössä... Välillä joki on hyvin kapea ja taas välillä leveä. Paljon kaatuneita puita ja väistettäviä kiviä. Eka kahvitauko ja eka melkein kaatuminen kallion halkeamassa kulkevassa pudotuksessa (kartta).


Joki menee kuusen ali.
Dämman-Espoonkartano
Dämmanissa on jonkinlainen vedenottamo ja pato sekä aika pitkä kantomatka. Noin 250 metriä. Heti kantamisen jälkeen alkaakin golfkenttä. Muutaman sillan pystyi alittamaan kunhan itse juoksi rannan kautta. Golffarit tuijottaa kentällä olevaa melojaa :) Kahden golkentän välissä on myös pato ja noin 100 metriä kannettavaa (Kartta). Ennen Espoonkartanoa saa kantaa muutaman esteen yli ja uittaa siltojen ali. 100 metriä kentän loppumisen jälkeen saa taas kantaa ja kartassa oleva suojelualue oli todella hidas tällä vedellä. Koskea ilman vettä (Kartta). Eli käytännössä paljon kahlausta kanootin vierellä.


Golfkentällä pusikossa.
Näkymä taaksepäin kanootista.
Aina ei tarvinnut kantaa vaan pääsi alikin.
Vähän ennen Espoonkartanoa.
Espoonkartano-Meri
Tällä välillä taisi olla jokunen kaatunut puu, mutta ei mitään kovin hankalaa estettä. Otsalamput päähän, tuli yö. Lähdöstä noin 7 tuntia kahden kahvitauon kanssa.


Saaressa Soukan korkuudella. Kello 01.00 perillä. Samassa pikkusaaressa metsäkauris ja lukematon määrä erilaisia lintuja.

Yöpaikka saaressa.
Paluu
Lounaistuuli eli suoraan sivusta avokanootille oli jonkinverran liian kova keli. Täydellä voimalla pystyi edes jotenkuten etenemään oikeaan paikkaan. Pienimuotoista kikkailua saarten suojassa, mutta lopulta perillä Canoan rannassa Suvisaaristossa.

Yhteenveto
Ihan mahtava reissu! Lähtisin uudelleen, mutta tulvan aikaan ja mukana olisi myös kunnon saha. Meriosuus liian vaativa uusittavaksi. Sinne on eri välineet olemassa tai helpommat kelit. Ylityksiä, alituksia tai kantokertoja oli noin 10-15 kappaletta. 2 kertaa sai kantaa pidemmän matkan. Muuten kantaminen oli noin 1-5 metriä.