Työharjoittelu

Sinne meni se kuukausi. Yksi parhaimmista kuukausista mitä on ollut! Olin eräopaskoulun työharjoittelujakson kolmiloukon huskyfarmilla Rovaniemellä. Itse kolmiloukko sijaitsee Taivalkoskella, mutta tänä kautena (2015) koirat ja henkilöstö olivat Rovaniemellä Safartican/Raitolan kanssa yhteistyössä.

Harjoitteluaika oli mitä mahtavin! Koirat, asiakkaat ja monet työkaverit tekivät tuosta kuukaudesta ikimuistoisen. Edelliset kolme olikin ehkäpä ne kolme parasta asiaa mitä jäi mieleen.

-Koirat. Noin hyvin koulutettuja koiria harvoin näkee. Tällä kertaa yli 80 koiraa samassa paikassa :) Yksikään koirista ei karkaa eikä käyttäydy uhkaavasti toisia koiria tai ihmisiä kohtaan. Kaikki koirat tykkäävät rapsutuksista ja asiakkaista. Kun ensimmäisen kerran purin valjakkoa piti varmistaa käskyn oikeellisuus: Siis päästänkö ne vaan irti? Jep, irti vaan ja koirat juoksee tarhaan odottelemaan !?!?!?

-Asiakkaat. Kaikkialta ympäri maailman. Israel, Ranska, Italia, Belgia, Canada, Kiina, USA, Uusi-Seelanti, Espanja jne... Ne on lomalla ja niillä on hauskaa. Muutaman juttutuokion jälkeen olen taas aavistuksen viisaampi muun maailman menosta.

-Henkilöstö. Asuin kahden muun oppaan kanssa Rovaniemen kupeessa kaksiossa. Molemmat heistä samaa ikäluokkaa kanssani ja sattumalta tuntivat paljon kavereitani. Suomi on pieni maa :) Pomo Jussi osasi vääntää vitsiä vaikeassakin paikassa ja piti kuria yllä (koirien ja työntekijöiden). Minna koirien paras kaveri tiesi lähes kaiken mitä vaan voi tietää. Ei hermostunut kysymyksiin vaikka yritin kovasti ja sama koskee koko porukkaa.

Niin ja kuvia löytyy: https://picasaweb.google.com/107795352027944362524/Harjoittelu2015HuskyVapaa

Jos oikein hyvin käy niin samoissa hommissa lapion varressa ollaan myöhemminkin :)

Asiakkaita metsästämässä Bowien kanssa Rovaniemellä.