Retkellä Inkoossa ja Hangossa

Retkellä Inkoon Kopparnäsissä ja visiitti Hangon suuntaan. Eka yö Kopparnäsin tulipaikalla laavun kanssa. Paikalla kerran taas kuivaa koivuklapia ja muutenkin siisti paikka. Kannattaa tutustua alueeseen!

Kopparnäs. Taustalla kaivo ja tulipaikka hiekkarantoineen.
Aamulla lähdettiin ajelemaan kohti Tammisaarta sen tarkemmin tietämättä mikä olisi seuraava kohde.  Rantareittiä ohi Fagervikin kartanon. Paikka on minulle ennestään tuttu pyöräretkiltä ja sinne kannattaa mennä tutustumaan kesällä kun lehdet on puissa ja ei ole niin kylmä keli :)Pienen pohdinnan jälkeen Dagmarin lähteelle Tammisaareen lounastauolle. Vesi maistui hyvälle ja muutamaa muuta paikalla ollutta jututtaessa selvisi, että vettä haetaan kauempaakin.

Dagmarin lähde ja vedenhakijoiden tonkkia.
Koukkaus Hankoon katsomaan aurinkoa... Ja siellä paistoi aurinko!!! Takaisin kohti Tammisaarta koukaten erään mukavan rannan kautta. Hiekkaa, paljon hiekkaa...

Lappohjan hiekkaranta
Lappohja.

Maastoa Lappohjan tuntumassa.
Seuraava kohde Tammisaaren Västerby. Pimeä alkoi tulla ja tie jota oli tarkoitus päästä lähelle tulipaikkaa oli puomilla suljettu. Muutaman hetken ihmeteltiin vaihtoehtoista reittiä ilman kunnon karttaa ja päädyttiin takaisin Kopparnäsin alueelle :) Ensi kerralla sitten.
Yö laavussa ja tällä kertaa aamiaistarvikkeet lähellä mukaan lukien kahvi ja keitin.


Heti aamusta alkaen Kopparnäsin parkkipaikat täyttyivät innokkaista siianonkijoista sekä ulkoilijoista. Ja niitä oli paljon (ei kaloja...). Muutaman tunnin kävelylenkki ja tuttujen kanssa jutustelua.

Siianonkija rannalla.
Näköalapaikan tarkistus. Tai yksi niistä monista.


Semmoinen se kevätretki. Autolla tuli ajeltua ihan liikaa, mutta tulipahan varmistettua retkiauton toimivuus ja soveltuvuus tälläisille retkille. Yksi hyvä puoli siinä on: Se ei jää kiinni mihinkään.

Toyota hilux
Samalla tapasimme erään erikoisen henkilön. Tero "kävelen suomen ympäri" Pylkkänen. Hän siis kävelee suomen ympäri. Matka alkoi jokunen päivä sitten Hangosta ja jatkuu itärajalle ja siitä koko valtion ympäri. Käy tsekkaamassa miehen sivut!

http://polunalku.fi
http://www.facebook.com/seikkailusuomenympari
http://twitter.com/seikkailusuomen