Koulun kanssa lapissa

Koulun lapinmatka Saariselän ympäristössä. 

Tammela-Forssa-Pudasjärvi-Rovaniemi-Saariselkä-Rovaniemi Maastossa 4 yötä ja loput erinäköisissä paikoissa.

Lähtö kotoa sellaiseen perinteiseen tyyliin. Puhelin soi ja ääni kysyy missä olet? Kotona, missä muuallakaan vastaan ja samalla tajuan mitä kello on... No bussille pieni koukkaus Forssan kautta ja minäkin pääsen kyytiin. Aina ei mene nämä heräämiset niin nappiin.Onneksi bussissa on tilaa oikein kunnolla. Kaikki saa tuplapaikan itselleen. Pudasjärvelle yöksi johon saapuu myös omalla autolla tulevat. Seuraava yö onkin mielenkiintoinen. Yöpyminen paloasemalla Saariselällä. Piti nukkua paloauton vieressä, mutta bensankäryt ajoi idean lyttyyn aika nopeasti.


Paloaseman hallissa viimeiset säädöt varusteihin ja ahkiot kasaan. Seuraavat 5 päivää maastossa Suivakkotunturin alueella.Mun oma ahkio oli mallia "romukasa". Erapro pulkasta rakennettu puolikas ahkio. Kaksi vetonarua repun irtolantiovyöhön kiinni. Hyvin toimi kunhan muistaa, että se saattaa tulla jalkoihin alamäessä jos ei lyki eteenpäin täysillä. Kerran kaaduin kun sauva sotkeentui vetonaruun.


Yö metsässä nimettömässä paikassa. Isot tulet ja hyvää sapuskaa. Aamulla kohti Suivakon kämppää.


Otin tarkoituksella lähes tuulisimman paikan. Säätiedotus lupaili 8 m/s ja siltä se tuntuikin. Kuvassa olevaa vallia korotin vielä oikein kunnolla joten tuulesta ei ollut mitään haittaa.


Seuraava yö samassa paikassa, mutta lumikammissa. Kasattiin lumi kasaksi jo ekana iltana, mutta lämmin noin nollakeli vaikeutti kovettumista ja muutama isompi halkeama syntyi melkein heti kaivamisen aloittamisesta. Kammi sai odotella rauhassa vuorokauden.


Meikäläinen huipulla

Palaa se tuore puukin...
Ihan mielenkiinnosta luukutin MSR XGK bensakeitintä jokaisena iltana teltassani. Hillen akto tosin on aika pieni teltta keittelyyn, muttan hyvin sinne mahtui. Ainakin on lämmintä!


Raappanan tulet.
Koti
Sellainen oli se retki. Suivakkotunturissa 5 päivää ja neljä yötä. Kohtalaisen leppoinen retki. Eipä tarvinnut hikoilla tai muutenkaan urheilla. Retken jälkeen vielä muutama päivä ja käynti siidassa ja kultamuseolla.