Seitseminen

Koulun retkellä Seitsemisen kansallispuistossa (luontoon.fi). Kolme yötä joista 2 ulkona. Paikkana Seitseminen oli minulle aivan uusi. Näin talvisella kelillä alue vaikutti kohtalaisen samalle kuin olisi ollut Nuuksiossa. Eli minun kannaltani tylsää tuttua maastoa. Ohjelmassa perus talviretkeilyä. Ei sen kummempaa.

Kyytiä odotellessa. Kouluttajan eväät unohtui kotiin joten ylimääräinen puolen tunnin odottelu mukavassa ja lämpimässä auringonpaisteessa :)

Ei ladulla vaan ladun vieressä. Seurasimme hiihtoreittejä, mutta leveiden suksien ja ahkion kanssa ei viitsi pilata kunnostettuja latuja.
Ekan illan projektina lumipotero. Tälläiseltä se näytti aamulla. Ihan ok majoitusvaihtoehto.
Ahkion pakkausta aamulla. Osalla ahkio, osalla rinkka. Osalla rinkka ja ahkio.
Toisen yön majoitteita. Erätoverista kyhätty kahden hengen maja.

Oma cubentarppi lumiseinällä varustettuna. Mukava ja lämmin yö.
Aamun maisemia auringonpaisteessa.
Kamat kasaan ja nokka kohti kolmatta yöpaikkaa.


Polku vesipaikalle eli avannolle. Lumesta sulattaminen on melkeimpä typerää jos on mahdollisuus suolampiveteen. Kattilat tulille ja kusen väristä vettä juomapulloihin. 

Mun oma ahkio. Paris/Era pro pulkasta modattu ahkio jonka voi heittää selkään jos tilanne niin vaatii. Säkkinä ortlieb big zip joka on liian leveä pulkkaan. Harmi. Nätisti se tuli perässä naruvedolla ilman lantiokiinnitystä. Naru olan yli ja menoksi. Painosta on hankala sanoa mitään, mutta en usko, että olisin koskaan aikaisemmin kantanut/kiskonut perässä yhtä painavaa pakettia.
Päivän sää. Noin nollakeli ja aurinko paistaa. Tämä on täydellistä!
Siihen loppui kuvat vaikka retki jatkuikin vielä päivän. Viimeiseksi majoitukseksi oli varattuna Jaulin kämppä. Sauna, ruokaa ja sisätilat. Hmm... Nukuin ulkona puolikkaassa kodassa toisen kurssikaverin kanssa. Harvoin sitä tulee nukuttua niin hyvin ja sikeästi kuin tällä kertaa. Sisällä oli kuulema kuuma.

Seuraava retki onkin jo huomenna ja sitä seuraava heti ensi viikon alussa joka minun tapauksessa kestää pääsiäiseen asti. Jihaa, Lappi täältä tullaan :)

Ps. #Twonights suoritettu tammikuulta ja helmikuulta.