Talviretki

Koulun kanssa talviretkellä Liesjärven itäpuolella. Tällä retkellä ei ollut varsinaista "ohjelmaa" vaan vain sitä normaalia retkeilyä metsässä. Luonnonpuista nuotiot ja kaksi yötä laavussa. Kuulostaa tylsälle, mutta kolme nuotiota kahdeksi päiväksi vaatii aikalailla työtä vaikka porukkaa onkin sahan ja kirveen vieressä 17 henkeä.


Autolta muutaman kilometrin hiihto kohti sopivaa leiripaikkaa. Ennalta sovitulle alueelle hankimme luvat maapuiden käyttöön. Kohtalaisen märkää puuta vaikka olikin astetta paksumpaa kelomaista tukkia saatavilla.Poppareita!
Koko päivä menikin puiden ja sapuskan teossa. Meillä oli 6 laavua jotka muodosti pitkän käytävän kolme laavua molemmin puolin. Laavujen välissä metristä kahteen välit pituus-suunnassa ja vastakkaisten laavujen välissä nuotiot yhteensä kolme. Oma laavuni oli tuulen alapuolella viimeinen. Se savun määrä...


Päivällä käytiin hiihtelemässä muutaman tunnin lenkki viereisen järven suunnalle. Tähän väliin voikin sanoa mikä on parasta talvessa ja kunnon hangessa. Altai hok sukset!!! Ihan mahtavat pelit kaikenlaiseen maastoon ja niiden kanssa on hauskaa. Sitä vaan odottaa koska tulee uusi alamäki upottavan hangen kanssa. Ylämäet, ei ongelmaa. Siitä vaan kävelee mäet ylös skinien turvin ja taas alkaa hauskuus. "Liukulumikengät", miksi tälläisiä on tullut markkinoille vasta viime vuosina? Ihan mahtavat pelit. Hakkaa sukset 6-0 melkein joka paikassa.
Nopea Blå Band napaan. Helppoa sapuskaa, ja se on hyvää!
Ja jälkkäriksi kahvit.
Saukko!!!! Minun lempinisäkäs ja vieläkään en ole nähnyt sitä.

Saukon kotijoki.
Saukon jälkien jälkeen löytyi pienimoisia kamppailun jälkiä ja sammakon pää. 
Ryhmähiihtoa takaisinpäin. Metsässä letka kasvaa noin 150 metriä pitkäksi tai jopa enemmän. 
Takaisin tulilla tutussa puuhassa. Hanskojen kuivatusta.
Njaa. Tarttes tehdä enemmän puita.
Jättimonirakovalkea. Tämän eteen rakennettiin laavusta loue jossa yöpyi kaksi kurssilaista.

Kohti kotia. Jäiset ja märät varusteet täyttää ahkiota enemmän kuin lähtiessä.
Niin, millaista oli. No... Eka päivä meni ja tuli yms. Luntakin satoi. Yö oli lämmin. Toisena iltana taivaalta tuli vettä ja puut heitteli lumipalloja. Kaikkialla on märkää ja tuulee. Makuupussi on märkä, vaatteen on märät ja laavukin on märkä. Hip hei hurraa talvivaellusta etelässä :)


 Twitterin aamutervehdys :)


No mikäs siinä. Ei täällä oikeasti ollut kurjaa tai märkää. Ihan perus etelän talviretki. Sain kuitattua Twonights yöt täyteen tammikuulta. Helmikuun eka yö taitaakin olla lapissa.