Viikko koulussa ja 24 tuntia retkellä

Taas yksi viikko takana eräopaskoulua. Kulunut viikko oli hyvin hauska ja mielenkiintoinen eikä se johdu maanantain etäpäivästä...

Alkuviikosta kädentaitoja. Teimme kaikille omat lumikengät ja treenattiin lohenpyrstöliitoksia. Kaikenlaista muutakin puuhastelua puukon kanssa kuten tikapuut ja harava ilman narua tai nauloja.

Minun tekeleet. Kärjessä liitos ja muuten sisalilla kasassa.
Iltatekemisinä lusikka. Lusikan kuppi hiilellä polttamalla. 

Yö lähilaavulla.
Blå bandin sapuskaa testissä. Ainakin nämä kaksi makua maistuu oikein hyvin.
Sammutusharjoitus jauhesammutimella.
Sammutusharjoitus sammutuspeitolla.

24

24 retki. Kuten nimikin viittaa aiheeseen niin 24 tunnin retki. Meidät tiputeltiin pareittain Lopen puolelle josta alkaa suunnistus kohti rasteja. Tiputuspaikka kartan ulkopuolella ja tietona vain, että länteen olisi kuljettava kunnes löytää itsensä kartalta. Tunnin harhailun jälkeen löysimme tien jonka nimi on sama kuin kartan reunassa oleva paikka. Tosin kartassa tietä ei näkynyt. Suurinpiirtein oikeaan suuntaan läpi ryteikköjen tietämättä minne on menossa. Hyvällä onnella osuimme kartassa olevan metsätien päähän jonka muodon perusteella saimme itsemme kartalle.


Ensimmäisellä rastilla lounastauko. Siitä on todella pitkä aika kun viimeksi on kauhonut suuhunsa niin paljon makaronia ja juustoa :) Tästä eteenpäin suunnistaen 1:55000 mittakaavalla. Vaikka kartta on kohtalaisen uusi niiin uudet metsäautotiet ja hakkuut hankaloittaa paikan määrittämistä sekä pimeys joka iski jo muutaman tunnin lounaan nauttimisen jälkeen.

Nalle :)
Ryteikköä, hakkuita, metsäteitä, avosuota ja satunnaisesti polkuja. Löysimme yörastille yllättävän aikaisin kolmantena parina kello 21.30. Viimeisimmät saapuivat 24 hujakoilla.


Kello 01.00 makuupussiin kuusen alle kunnes herätyskello iloisena piipittää 03.40. Ensimmäiset starttasivat tasan neljältä ja siitä ripotellen seuraavan tunnin. Ei väsytä ja kroppa käy kierroksilla. Tuskin nukuin ollenkaan ja samaa valitteli muutkin.

Aamuyön lähtö kohti rasteja. Reippaana termoskahvin voimalla yhden rastin kautta kohti koulua. Ensimmäinen etappi teitä pitkin huomattavalla kiertolenkillä verrattuna metsän läpi suunnistamalla. Sama nopeus vaikka tieosuus tuplasi matkan. Perillä Eerikkilässä noin 08.00 aikoihin. Aamupalalle opiston ravintolaan ja saunaan. Kokonaismatka on osittain mysteeri, mutta jälkikäteen kartasta mitattuna 36-37 km. Harhailujen yms. kanssa luultavasti 40 tai jopa ylikin. Ei rakkuloita, mutta kaakelilattia jalan alla tuntuu kuin kävelisi sepelillä...