Repovedellä melomassa

Taas yksi viikko mennyt eteenpäin koululla. Alkuviikon tapahtumat alkaa jo unohtumaan mielestä ja loppuviikon melontaretki Repovedelle pysyy muistissa pitkään. Joka tapauksessa eräopaskoulun kulunut viikko meni jotakuinkin näin:

Maanantai: Lukujärjestys väitti ohjelmassa olevan kalat ja ympyräsuiset. Seuraava tenttikin on samasta aiheesta joskus joulukuun hujakoilla. Sienitentti oli jo ja 88% meni oikein eli läpi meni! Kaloja opeteltiin liikuntahallissa jousella ampuen... Näköjään lukujärjestys ei ihan aina pidä paikkansa. Osa pääsi vetämään ammuntaa asiakasryhmälle kun muut omatoimisesti opiskeli kaloja.

Tiistai: Yritystoiminta, kijapidn per ust us tus ääää :) Eli päivä sisällä tuijottamassa powerpoint esityksiä. Illalla kauppaan hommaamaan loppuviikon reissun sapuskoja. Jäin yöksi lähilaavulle.

Keskiviikko: Herätys aivan liian aikaisin. Kokoontuminen varastolle kello 06.30 ja lähtö Repovedelle melomaan.


Jokunen tunti ajamista kahvitaukoineen kunnes viimein päästään perille. Keli sopivan raikas ja sataa lunta :) Reitti lähti Orilammen majalta (kartta) kohti Hillosensalmea ja Karhulahden tulipaikkaa (kartta).

Vaaleat pisteet kuvassa ei ole linssissä olevia roskia.
Kohtalaisen kylmä keli saa koko porukan hötkymään ja heilumaan heti rantautumisen jälkeen. Varpaat on jäässä lähes kaikilla. Itse pukeuduin kuivapukuun jossa ei ole sukkia. Jalassa kahdet ohuet neopreenisukat ja neopreenitossut. Ei riitä nollakelissä. Matka jatkuu kohti etelää muutaman "turistipaikan" kautta. 


Ketsuppia seinässä vai kohtalaisen vanha kalliomaalaus? Repovedellä on muutamassa paikassa kalliomaalauksia menneiltä ajoilta. Tämä kyseinen tahra kalliossa löytyy Kuutinlahden suulta (kartta). Yöksi Kuutinkanavalle (kartta) joka on aika kiva paikka. Kanavan tai voisi sanoa uittorännin molemmissa päissä on tulipaikka ja länsipäässä on grillikota. Polttopuita oli hyvin ja kuivaa helposti halkeavaa klapia. 


Kun ollaan inkkareilla liikenteessä niin tietysti majoitteen pitää sopia teemaan. Kaksi tiipiitä ja kaksi telttaa lisäksi ettei tila lopu kesken. 


Ilta ja pimeä saapuikin aika nopeasti. Ja kylmyys! Lämpötila laski takaisin pakkasen puolelle ja nuotion ympärille alkoi kehyttymään pienimuotoinen ruuhka. Minun ryhmä teki loimulohta, kermasienikastiketta sekä lisukkeeksi valkosipulikermaperunoita. Kohtalaisen hyvä iltaruoka. Ryhmäni joka vastasi koko reissusta teki kaikki ohjelmat, reitit yms. Illalla pimeän tultua lähettiin melomaan lauttana. Irtohihnoilla 4 kanoottia kiinni toisiinsa, jotta kukaan ei voisi kaatua vaikka yrittäisi. Pimeässä koko porukan voimin vain myrskylyhdyt valona melottiin viereisen kallion viereen jossa kurssikaverini intohimoisena laulajana lauloi laulun. Pimeässä kanootissa istuessa kuunnellen kaunista laulua saa mielikuvituksen laukkaamaan aivan uudelle tasolle.

Aamu Kuutinkanavassa.
Metsäekologia. Nopea katsaus metsään ja metsätalouteen. Rastina puuston tiheyden mittaaminen. Sitten taas melomaan kohti Lapinsalmea (kartta) jossa lounas.


Lounaan jälkeen kierrellen kaarrellen kohti Orilammen majaa saunomaan savusaunaan. Matkalla pidimme pikaisen kalastuskilpailun ja kaikki kolme sarjaa voitettiin sillä ainoalla pienellä ahvenella.


Kanootti on siitä kiva, että sinne voi ottaa tavaraa ja paljon. Omat laukut on tilavuudeltansa 199 litraa... Mukavaa kun saa pakata väljästi ja painosta välittämättä.


Illalla totuttuun tapaan sauna ja paljon nuotioruokaa. Pilvetön taivas ja pieni tuuli sai muutaman pakkasasteen tuntumaan kohtalaisen pahalle, mutta kukaan ei kuollut.

Hilleberg jäätyi.
Aamulla kaikki kuurassa ja sormet jäässä. Pikainen pakkaaminen ja takaisin opistolle varushuoltoon. Sellainen oli se retki.

Perjantai illalla laiskotti ja jäin kotiin nukkumaan. Ne on näitä heikkoja hetkiä... Lauantaina entisen työkaverin läksiäisiin Vihdin Rokokalliolle ja yöksi alueen kotaan joka on korkeimmalla huipulla Vihdissä. Komeat maisemat mitä pimeyden ja sateen takaa näkee.

Semmoinen oli se viikko. Ensi viikolla mielessä taas aivan muut jutut :)

Ps. Jos jotakin jäi mietityttämään tuo tenttijuttu niin tässä tiivistelmä:
Lajilistassa 350 lajia. Kasveja, kaloja, sieniä, nisäkkäitä, lintuja yms. 7 tenttiä joista kaksi vähintään 50% ja viisi vähintään 80% tunnistuksella läpi. Varsinaista arvosanaa tunnistuksista ei tule vaan se on joko hyväksytty tai hylätty.