Packraftpurjehdus

Kevyen packraft lautan ansiosta kokeilin uudenlaista reissua. Purjehdusta ja melontaa.
Lähtö Hangosta kaverin veneellä kohti Porkkalaa jossa hyppään pois kyydistä ja jatkan melomalla kohti Espoota.

Epämääräinen varustekasa Hangossa. Ensimmäinen yö teltassa ihan kaupungin kupeessa. 
Seuraava yö veneessä. Ei kuvassa olevassa. Aamulla lähdetään "aikaisin" kohti Porkkalaa.
Hankoniemen kierto ja kohti itää. Mukava purjehduskeli, ei liikaa tuulta tai aaltoja. Tuuulen suunta takamyötäinen joten homma meni aika helpoksi.

Porkkalanselän alku. Päivästä tuli aika pitkä.
Muutama leipä ja olut. Laiturissa kiinni puolen yön aikoihin.
Saunan laituri. Sama näköala avautuu suoraan saunan ikkunasta. Porkkalan kärjen tuntumassa kipparin venekerhon saaressa.
Uintihaluja kohottavaa vettä.
Veneen kyydissä muutama kilometri ja väylän reunalla hyppy packraftiin. Laitoin laiturissa kaiken valmiksi ja paatti hinaukseen.
Siitä se lähtee. Porkkala taustalla. Toisella puolella avomeri.
Jostain tuolta lähdin melomaan.
Taukopaikalla jollain luodolla. Käsittämättömän kuuma keli.
Perillä yöpaikalla Espoo Rövargrundet. 
Paatti kuivumassa ilta-auringossa.
Yöllä paikalle saapui sankka sumu ja kaste kasteli kaiken. Kosteutta kaikkialla ja näkyvyys alle 200 metriä. Kaikki lähisaaret ja luodot hävisivät sumun peittoon.
Taustalla pitäisi näkyä saari. Kuva otettu auringon nousun aikaan. Teltta hilleberg rajd.
Aamulla tai oikeastaan päivällä saaressa kävi vene tuomassa lisää polttopuita. Rohkeasti lähtivät takaisin sumuun. Itse jäin odottelemaan selkeämpää keliä.


Muutaman metrin alueella kasa lahnoja. Laskin 19 kappaletta. Verkkokalastajan epämieluisa saalis vai lahnojen joukkoitsemurha. Vaikea sanoa. Puolet lahnoista silti sen verran isoja, että kelpaisi oikein hyvin savustuspönttöön.
Rövargrundet nuotiopaikka. Joku oli keksinyt laittaa kivikehän tulisijan sisälle.  Enemmän siitä on haittaa kuin hyötyä.


Vihdoin sumu alkaa heikkenemään. Hidasliikkeisellä packraftilla ei viiti meloskella väylien kupeessa heikossa näkyvyydessä. Yllättävän monta venettä silti paineli sumun läpi kovalla vauhdilla.
Naapurisaari tuli näkyviin pitkän tauon jälkeen.
Saaresta meloen Espooseen ja bussilla taas eteenpäin. Kätevää kun paatti painaa noin 3 kiloa ja kulkee repussa helposti. Toisaalta tuon huonompaa laitetta merelle en keksi.