"Essential Gear For Adventure Cycle Touring" Varusteet ei jää epäselväksi.

Tom Allen. Brittiläinen retkipyöräilijä joka on polkenut ympäri maailmaa julkaisi 257 sivuisen kirjan pyöristä, varusteista tai oikeastaan kaikesta mitä pitäisi huomioida pyöräretkillä. Luin kirjan alkukesän aikana monessa pienessä osassa.


Kirjan saa .pdf versiona osoitteesta gearforcycletouring.com 17 punnan kustannuksella. Kirja keskittyy lähinnä varusteihin sekä lyhyesti kerrotaan eri vaihtoehtojen hyödyistä tai haitoista.Sisällysluettelosta jo selviää, että kirjassa ei kerrota ainoastaan polkupyöristä vaan pyöräretkeilystä kokonaisuutena. Vaikka pyörällä ei tekisi pitkiä reissuja niin tästä on hyötyä ihan perusretkeilijällekkin. Teltat, keittimet ja vaatteet kaikenlaista muuta perusvarustusta unohtamatta.


Osa varusteista varsinkin retkipyöristä on painottunut brittiläiseen valikoimaan, mutta löytyy osaa silti suomesta kuten kona sutra (joka löytyy myös minulta). Retkeilyvälineistä löytyy suurinosa tai sitten jotain hyvin vastaavaa.


Suosittelen kirjaa kaikille retkipyöräilystä ja retkipyöräilyvarusteista kiinnostuneille. Kirjan tietoja pääsee hyödyntämään käytännössä kaikki retkeilijät ja muut ulkoilijat jotka viipyvät reissussa vähintään yhden yön. Harvoin törmää näin kattavaan opukseen varusteista. Tai onhan niitä, mutta tuotemerkkien osalta osa alkaa jo olemaan aika vanhaa tietoa varsinkin suomalaisen kirjallisuuden osalta.

Kirjan saat            http://gearforcycletouring.com
Kirjoittajan blogi  http://tomsbiketrip.com

Blogi on myös mielenkiintoista seurattavaa. Yksi hauskoista projekteista oli lähteä pyöräretkelle käytännössä ilman rahaa. Ilman varusteita :) Aina ei tarvitse kalleinta ja hienointa varustetta retkelle lähteäkseen, mutta kirjan kun lukee niin tietää mitä itse haluaa.