Viestejä reissusta, nokia 108

Twitter on kätevä palvelu lähettää viestejä reissusta ja jos vaan nettiä riittää niin kuvatkin saapuu näppärästi perille. Älypuhelimen kanssa on kuitenkin joitakin ongelmia reissussa ollessa. Akku loppuu, kenttää ei ole yms. Mielessä kävi spot tai vastaavat sateliittiviestimet, mutta korkean hinnan ja vähäisen käytön takia päädyin yksinkertaiseen ja perinteiseen ratkaisuun.

Nokia 108. Tuo näppärä ja kevyt peruspuhelin. Hinta ei päätä huimaa ja akunkesto valmiustilassa vaatimattomat 31 päivää :) Vaikka vain puolet siitä toteutuisikin on se ihan riittävä aika. Sopiva liittymä löytyi soneralta jossa kk maksu 1,90€ ja puhelut 0,08€/min ja viestit 0,08€/kpl. Soneraa on kehuttu parhaimmaksi lapissa sekä käyttöpuhelimesta löytyy saunalahti (elisan verkko) joten ompahan kaksi eri verkkoa jos toinen ei kuulu hädän hetkellä.
No miksi kaksi puhelinta ja liittymää? 
Alunperin ajattelin hankkivani jonkinsorttisen hätälähettimen, mutta sen hankintaa jarrutti se, että se on vain hätälähetin. Sillä voisi tehdä vain sen yhden asian joka tosin on aika tärkeä silloin kun sitä tarvitsee. Puhelimella sentään soittaa ja viestittelee.

Pääpuhelin samsung S4 active palvelee normaalikäytössä, mutta akun ja kentän kanssa se ei ole kovinkaan hyvä laite. Sillä voi ottaa hyviä kuvia ja käyttää nettiä. Nokian perusluuri saa toimia varmistuksena ja hätälähettimen korvaajana. On tietty alueita joissa saa juosta tunturin huipulle etsimään kenttää ja silti ei löydy. Hätälähetin toimisi silti...

No miten twitter ja uusi puhelin liittyy toisiinsa?
Twitteriä voi käyttää myös tekstiviesteillä. Suomessa menee vähäsen säätämiseksi, mutta saapahan viestit eteenpäin. Voisihan älypuhelimellakin lähettää viestin, mutta käynnistys ja twiitin lähetys taas kuluttaa akkua kohtalaisesti kun kaikki sovellukset koittaa etsiä nettiä yms.
Toistaiseksi suomalaisilla operaattoreilla lähetetyt viestit on yksisuuntaisia eli takaisinpäin ei tule vastauksia. Niitä voi sitten katsoa älyluurilla jälkikäteen kunhan kenttää, nettiä ja virtaa riittää.
Alla ohjeet tekstiviestitwiittien lähetykseen:

-Begin by sending two separate text messages to the long code with the word STOP.
Wait two to three minutes before proceeding.
-Send a text message to the long code with the word START.
Wait two to three minutes before proceeding.
-Text YES to the Twitter long code.
Wait two to three minutes before proceeding.
-Text your username to the same number. Do not use the @ symbol or quotation marks. Send your username ONLY, for example: larrybird
Wait two to three minutes before proceeding.
-Text your password. This is case sensitive, so be sure you are sending your password correctly.
-You’re ready to go!

If your country and carrier are not listed as having a short code, it may be possible for you to post a Tweet using any of our Twitter long codes.
Long codes listed below are one-way only. You can send Tweets that will post to your profile (and be sent to your followers), but you will not be able to receive Tweets or other Twitter notifications to your phone through this channel.
Note: For these reasons, we do not recommend features such as login verification for long code users, as the experience may be less than optimal.
Subscribers do not have to be in the UK, Germany or Finland in order to use one of the below long codes, however please note that you may be charged international message rates when using these codes.
UK: +447624800379
Germany: +491724403473
Finland: +3584573950042

Eli käytännössä kunhan alkujutut on tehnyt niin twiitit lähetetään suoraan suomen numeroon tekstiviestinä.

Miksi sitten lähettää twiittejä koko kansan näkyville kesken reissun? 
Ehkäpä isoin syy on vain huvi. Toinen on hyöty esimerkiksi kysymys reittivalinnoista yms. Jos viestejä voi lähettää niin voi myös pyytää jonkun lähettämään yhteenvedon vastauksista. Kolmas on apu varsinkin jos käy pahasti. Twitter on kuin netissä oleva tupakirja. Halutessaan sitä kautta selviää kuljettu reitti ja aikataulut. Sitä en tosin tiedä kuinka tehokkaasti pelastuslaitos googlaa etsittävää ja löytää twitterin, mutta ainakin siitä voi mainita tutuille, että sieltä saattaa löytää vinkkiä alueesta jolla on. Tekstiviestit, twitter ja pitkän akunkeston omaava puhelin toivottavasti lisää turvallisuutta kun liikutaan jossain syrjemmällä. Toivottavasti ei tarvitse kokeilla... Tai mielelläni kokeilen testimielessä jos siihen on mahdollisuus :)