Tämän vuoden viides yö makuupussissa

Viides yöretki tänä vuonna. Kaikki nämä ovat olleet yhden yön mittaisia lähiretkiä Nuuksioon poislukien yksi joka suuntautui merelle jäitä pitkin. Sen kummempia suunnittelematta reppu mukaan töihin ja illalla metsään. Tällä kertaa en odota ensimmäistä bussia joka tulee vastaan vaan valitsen tarkoituksella bussi 28 Siikajärvelle. Huonon onneni takia osun aina Pirttimäen autoon ja samaan paikkaan ei viiti mennä niin usein.

Tavarat pakattuna odottelemassa duunin keittiössä.
Kuuden aikaan illalla pääsi lähtemään. Matinkylästä bussilla kohti Espoon ikeaa jonka jälkeen vaihto 28 kohti Siikajärveä.

Oikein mukava sää retkeilyyn.
Bussissa kohtalaisen monta matkustajaa rinkkojen kanssa, mutta onneksi ne kaikki oli menossa muualle. Pitkään mietin miten sää ja juuri alkaneet olympialaiset vaikuttavat Nuuksion retkeilijöihin. Sataa vettä ja muutenkin kohtalaisen kurja sää. Ei täällä voi olla ketään muuta!
Kävelin Holma-Saarijärven kulmalle ja jäin kuuntelemaan mahdollisia ääniä nuotiopaikoilta. Saaressa olevalla nuotiopaikalla näkyy nuotio ja yksi valo. Pohjoisrannalla ei näy valoa, mutta kuuluu ääniä. Laavun suunnalta kuuluu meteliä. Käyn vilkaisemassa lähemmin ja päädyin saareen. Ilta menikin jutellessa kaikenlaisesta tai oikeastaan osa yöstäkin. Taas pyttipannua ruokana ja paljon rasvaa :)

Yöllä veden keittoa ja muutama viipale pekonia iltapalaksi.
Kovinkaan montaa kuvaa ei tarttunut kameraan. Tai siis ei yhtäkään kuvaa oikeaan kameraan. Kaikki kuvat on kännykän kuvia. Yllättävän hyvin samsung suoriutui sateesta ja pekonin rasvasta.
Uusi teltta tuli myös testattua hilleberg akto. Sooloteltta jonka pitäisi toimia huonossakin säässä. Valmistaja väittää painoksi 1,6 kiloa. Vaikka se on yhden hengen teltta niin sisälle mahtuu kaksi henkeä ihan hyvin jos nukkuu sylikkäin. Absidiin mahtuu kohtalaisen hyvin kaikki tavara ja tilaa jää kokkailuunkin.

Aamu tai oikeastaan päivä.
Aamulla ylös litimärästä teltasta. Tuuletusaukot oli aivan liian pienellä ja koko teltta aivan märkä. Olihan se oletuksenakin kun koko ajan tihuttaa vettä taivaalta. Keittimen kanssa näin pieneen telttaan saa lämpöä todella tehokkaasti! Ongelmana oli kaasukeitin joka ei suostu palamaan tarpeeksi pienellä liekillä. Pitänee virittää sitäkin jonain päivänä.


Aamupala napaan. Ruisleipä reilulla juustolla ja pekonilla. Jostain syystä Holma-Saarijärvellä on todella märkää puuta. Sama juttu monella muullakin nuotiopaikalla Nuuksiossa. Puut oli tuotu ihan äskettäin mönkijällä. Huono puoli märässä ja huonossa puussa on se, että joutuu tekemään ihan hillittömän kokoisen kokon jotta nuotio palaisi. Hyvällä puulla puun kulutus olisi varmasti pienempi.

Nuuksio Holma-Saarijärvi.
Kaveri tuli käymään ja tarjosi autokyytiä kotiin. Oikein hyvä tarjous! Kokeilimme myös itse tehtyä kotaa jossa lämmönlähde eli nuotio on ulkopuolella ikkunan takana. Yllättävän hyvin lämmittää ja savu ei haittaa.


Matka autolle seuraten mönkijän jälkiä. Jalat liikkui varmasti tuplamäärän mitä loppu kroppa. Sen verran liukasta ja loskalunta jalkojen alla, että jalat sai kyytiä astetta enemmän. Olisi pitänyt olla sukset tai lumikengät.

Kuivia polttopuita
Tuosta pinosta kuljetetaan "kuivat" puut tulipaikoille. Metrihalkojen paino jo kertoo kuinka märkiä ja tuoreita ne on.

Ps. Ota mukaasi kirves, saha, puukko ja sytykkeitä. Minulla oli vain puukko ja kipeät kädet.