Yhden yön Nuuksion retki. Pottua tuleen.

Taas täällä tai siis siellä, Nuuksiossa yö. Tällä kertaa mielessä oli kaksi asiaa. Perunan kokkaaminen avotulella ja kännykkäkameran käyttö ilman oikeaa kameraa.

Aloitetaan perunasta. Uutena vuotena kokkailin samassa paikassa uuniperunaa foliossa. Tällä kertaa ei ollut foliota eikä muutakaan "kuorta" perunalle. Joskus aikoinaan kokkailin bataattia ihan sellaisenaan nuotiolla ja se toimi ihan hyvin niin miksipä peruna ei toimisi.

Peruna ja sipuli tulilla.
Peruna sai olla ritilällä jonkin tovin. En ottanut aikaa sen kummemmin, mutta varmaan siinä tunti tai toinenkin meni. Peruna palaa ihan mustaksi ja näyttää menetetylle pelille. Jos se alkaa hiiltymään niin lämpöä alkaa olemaan liikaa. Silloin tällöin kääntelin ja puristamalla kokeilin mikä kohta on pehmeämpi.

Siinä se on. Kypsä peruna!
Palanut osuus on vain kuoren alla muutama milli.
No sehän onnistui helposti. Peruna sisältä kypsä ja mehevä. Päälisosa palanut, mutta vain noin 2mm paksuudelta.

Kastikkeena luomu chiliä sekoitettuna seesamöljyyn. Ihan hitusen mustapippuria ja suolaa seassa.
Sehän onnistui sen verran hyvin, että ensi kerralla en edes mieti folion mukaan ottamista. Tämän yksinkertaisemmaksi ei taida nuotioruoka mennä. Öljy chili seoksen voisi korvata vaikkapa voilla tai jollain sopivalla purkista tulevalla tahnalla. Mätitahna voisi olla kova juttu.

Jätin kameran kotiin ja tyydyin pelkästään kännykkäni varaan. Samsung galaxy S4 active ja kuvissa on käytetty joko automaatti asetusta tai sitten "täyteläinen sävy" moodia joka jollain tapaa yrittää matkia HDR kuvaa. Hämärässä kuvanlaatu on surkea niin kuin on kaikissa älypuhelimien kameroissa. Kameran omaa kuvausvaloa en käyttänyt vaan valo yökuvissa tulee otsalampustani tai/ja nuotiosta. Muuten kuvia ei ole muokattu mihinkään suuntaan. Alla samalta retkeltä muutama kuva:

Hynkälampi, Nuuksio
Hynkälampi, Nuuksio. Vielä ei jää kanna vaikka ollaan tammikuun puolella.


Sultingträsk