Kaksi retkeä Nuuksioon

Ensimmäinen miniretki suuntautui Sorlammelle Pirttimäkeen. Lähdin suoraan töistä ja seuraavana aamuna olisi palattava töihin. Bussi alle Matinkylästä ja kohti Nuuksiota. Bembölessä vaihto, mutta vaihtoaika liian pitkä ja kylmä talvinen sää pakotti kävelemään loppumatkan. Ikean kohdalta pääsee ulkoilureiteille jotka vievät perille. Ilta nuotiolla istuen ja sapuskaa syöden. On muuten lidlin silakkasäilyke herkullisen makuista vaikka nimi onkin aika outo "petri".

Lidl petri säilyke.

Vaikka kamera oli mukana, niin kylmä keli ja laiskuus jätti kuvaamisen muutamaan kännykkäkuvaan. Pakkanen kiristyi ja huoli makuupussin riittävyydestä kasvoi. Kaikki vaatteet päälle ja nukkumaan.

Sorlammen keittokatoksen tulisija.

Aamulla aikaisin ylös ja kohti pysäkkiä. Kamala nälkä koko päivän ja kaikki tauot kuluikin syödessä. Illalla nukuttaa aivan varmasti!Toinen miniretki.
Taas ylläri ylläri matka alkaa töistä suoraan. Kauppa kiinni ja metsään. Vaihtopaikka sama kuin viimeksikin, mutta kohteena Siikajärvi. Sinne asti ei viitsisi kävellä joten pakko odottaa hetki bussin saapumista. Mitä pidemmälle matka jatkuu sitä enemmän on lunta maassa. Jes!

Lunta!!!
Siitä onkin jo jonkin verran aikaa kun lumisessa metsässä on päässyt kävelemään. Ihan hiihtokelit ei vielä ole, mutta ehkä nekin kohta tulee. Polkua seuraillen kohti Holma-Saarijärveä. Järven rannassa koitan katsoa ja kuunnella millä tulipaikalla olisi vapaata. Järveltä löytyy yhteensä kolme eri tulipaikkaa. Minkäänlaisia ääniä ei kuulu joten valitsen sen missä polttopuut on lähimpänä. Ilta tulilla sapuskaa tehden ja lämmitellen.
Tulipaikka yöllä.

Otsalampulla on kiva leikkiä...
Yö uuden cuben fibre tarpin alla ja päivällä takaisin kotiinpäin. Aika hiljaista tuntui olevan Nuuksiossa vaikka bussissa oli porukkaa melkein ruuhkaksi asti.

Mukavia tälläiset pikkuretket kun ne ei vaadi juurikaan aikaa tai valmistautumista. Helppo lähteä vaikka keskellä työviikkoa. Kannattaa kokeilla!