17.12.2013

Androidille ohjelmia

Muutama kätevä lisäohjelma android älypuhelimelle. Ajatuksena sellaisia ominaisuuksia jotka retkeilijän näkökulmasta olisi käytännöllisiä. Kaikki esitellyt ohjelmat on ilmaisia ja löytyy google play kaupasta.

Sää:
Yr.no Näköjään norjalaisilla on paljon rahaa ja hyvä sääennuste. Yr.no toimii nettiselaimella samoin kuin aplikaationakin. Tähän mennessä säätiedot on ollut paikkansapitäviä.
LunaSolCal:
Kaikki auringosta ja kuusta. Nousuajat ja suunnat kalenterin kanssa. Kätevä tietää jos haluaa lämpöä telttaan aamuisin tai mahdollisesti retkeillä suuren kuun aikaan.


Dropbox:
Synkronoi tietoja pilvipalveluun. Kuvat menee automaattisesti eteenpäin ja pilvestä kotikoneelle. Reissun jälkeen kotona on aika kätevää kun kuvat kännykästä on siirtyneet itekseen mahdollista muokkausta varten.
Osmand:
Ilmaiskarttoihin perustuva karttaohjelma johon tiekartat voi ladata offline käyttöä varten. 10 karttaa voi ladata ilmaisversiossa. Eli käytännössä kätevä pyöräilyyn. 10 karttalehteen mahtuu pohjoismaat sekä itämeren rannikkovaltiot.
Bloggeroid:
Blogger blogin päivitys. Ensimmäinen kokeilu tällä ohjelmalla on tämä postaus. Yksi harvoista jossa kuvia voi lisäillä tekstin väliin. Katsotaan miltä näyttää...
Mitä ohjelmia itse käytät puhelimessasi?

posted from Bloggeroid

3 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä, erityisesti LunaSolCalc kuulostaa tosi hyvältä! Olen piakkoin siirtymässä Androidiin ja selvittelin juuri eilen mitä ohjelmia retkeilijä-valokuvaajan kannattaisi ladata. Pari pakollista: The Photographers ephemeris (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crookneckconsulting.tpeandroid&hl=en) ja OruxMaps (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orux.oruxmaps&hl=en). Tuohon OruxMapsiin pitäisi myös saada ilmaiseksi vektorimuotoiset peruskartat, jotka voi ladata muistikortille. Löysin ohjeenkin netistä: http://nekkiplusnakki.blogspot.fi/2013/03/oruxmapsilla-tarkat-vektorikartat.html

  VastaaPoista
 2. Tuo orux maps onkin jo tuttu. Kirjoittelin siitä viime kesänä http://www.timoanttalainen.com/2013/06/maastokartat-kannykkaan.html

  LunaSolCal luultavasti sisältää samat asiat kuin tuo vinkaamasi ohjelma, mutta on ilmainen. Ehkä vähäsen joutuu käyttämään omaa päätänsä sopivan auringon kulman/valoisuuden hakemiseen.

  VastaaPoista
 3. LunaSolCal oli uusi tuttavuus ja erittäin kiinnostava.

  yr.no sääennusteet ovat olleet jonkin aikaa seurannassa Oulun horisontista ja se on kyllä ylivoimaisesti tarkin ja luotettavin sääennustepalvelu tällä hetkellä.

  Osmandista huomasin yhden typerän ominaisuuden: jos karttojen lataamisen jälkeen vaihtaa asetuksista niiden tallennuspaikan, joutuu kartat lataamaan uudestaan. Minä latasin ensin oletusasetuksilla karttoja, ja sitten vaihdoin tallennuspaikan tabletin muistista SD-korttiin - ei muuta kuin lataa kartat uudestaan. Ohjelma ei osaa siirtää jo ladattuja karttoja toiseen paikkaan. Siinä kuluu ilmaisversion 10 latauskertaa äkkiä. Ikävä oppia kaikki. Sitä en testannut, olisiko Androidin omalla tiedostojenhallintatyökalulla voinut siirtää kartat niin, että ohjelma vielä löytäisi ne.

  VastaaPoista