25.11.2013

Pääkaupunkiseudulta lyhyelle retkelle: Kopparnäs, Inkoo 2

Viikko väliä ja taas samaan paikkaan. Säätiedotus lupasi hyvää ja sain twitteristä poimittua kaverinkin mukaan. Toisenkin piti tulla, mutta syksyinen flunssa pisti vastaan.

Lähtö sunnuntaina ja paluu maanantai iltapäivällä. Itse olin sunnuntain töissä 17 asti josta jatkoin bussilla fillarin kanssa Kopparnäsintien alkuun. Marko polki paikalle jo päivällä. Bussilippu perille maksaa 10,10€ aikuiselta ja matka kestää noin 40 min. Pyörästä ei tarvinnut maksaa ehkä johtuen siitä, että nostin sen itse kyytiin. Sitten vaan polkemaan kohti nuotiopaikkaa. Hiekkatiepätkä Vinessä. Tehokkaan pyörävalon kanssa on oikeastaan nautinto ajaa. Videossa ei oikein näy todellista valon määrää 750 lumenia. Ilta nuotion äärellä jutellen vaikka mistä. Hauskaa olla reissussa uusien tyyppien kanssa.

-1 asteinen hedelmä ei ollut kovinkaan hammasystävällinen :)

Puolikuu valaisee vain puoliksi.

Mun yöpaikka. Marko nukkui kalliolla rannassa.

Aamulla kaikki kuuran peitossa.

Tässä maisemassa kelpaa syödä aamupalaa.

Minimalistinen esbit kokoonpano. Kevyt ja pakkaantuu pieneen.

Kamat kasaan ja menoksi!

Yöpaikka kuvan oikeassa reunassa.

Kävelylenkillä saaressa suurinpiirtein tässä. Lenkin jälkeen takaisin pyörille ja polkemaan "rantareittiä" kohti golfkenttää.

Kenttä kuuran peitossa ja lammessa jäätä sentti tai puolitoista.

Matkalla jossain Porkkalan suunnalla. Pikkala-Kantvik-Eestinkylä-Piispankylä-Tolsa-Espoo
3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista settiä! Eksyin tänne kun googlettelin tuota kona honky tonk-pyörää. Harkinnassa on sen hankkiminen. Omistan konan dew plussan ja se on ollut kelpo pyörä mutta nyt kaipaisin vähän nopeampaa peliä jolla taittuisi vauhdikkaampi työmatkapyöräily ja pidempiä reissuja kuin perus hybridillä. Kevyt retkipyöräily olisi siistiä mutta ei viitsis erikseen ostaa täysveristä retkipyörää. Ilmeisesti se onnistuu honky tonkilla. Mitä olet pitänyt pyörästä?

  VastaaPoista
 2. Juu, kyllä tuo honky tonk menee ihan hyvin retkipyörästä varsinkin jos retki on ns. normaalia retkeilyä eikä mitään maailman ympäri ajoja. Kamalan leveitä renkaita tuohon ei mahdu, mutta 30mm kuviollisella ajelee ihan mukavasti hiekkateitä ja helppoja polkuja. Paksu muta ja upottava hiekka on myrkkyä :)
  Tarakan kanssa sivulaukut tai sitten kanoottisäkki kulkee kivasti mukana enkä koe siinä olevan mitään ongelmaa. Pujottelin tarakalle muovikassin ajamaan lokasuojan tehtävää ja se toimii siinä ihan hyvin.
  Pienin vaihde on ehkä aavistuksen liian iso kamojen kanssa jyrkissä ylämäissä. Taluttaa silti ei ole tarvinnut.
  Ortliebin M kokoinen tankolaukku mahtuu kiinni vaikka vaijerit vähäsen taittuu ja valon (fenix bt20) voi laittaa tangon alaotteeseen kiinni. Jarrukahva varjostaa, mutta varjo jää kirkkaimman pisteen yläpuolelle aika paljon eikä se haittaa ajoa.
  Juomapullotelineille kiinnikkeet kaksi kappaletta.

  Olen siis tykännyt pyörästä vaikka alunperin piti hankkia "oikea" retkipyörä. Oikeat retkipyörät maksavat lähes tuplasti ja tällä varmasti pärjää mukavasti viikonlopun tai kesäviikon reissuilla.

  VastaaPoista
 3. Kuullostaa juuri omiin tarkoituksiini sopivalta pyörältä. Kiitos vastauksesta.

  VastaaPoista