Powerit akku

Virtapankki, lisäakku tai varavirtalähde. Nimiä on monta, mutta ajatus kaikissa sama, lisävirtaa kännykälle tai vastaavalle.
Powerit on suomalainen yritys. Lähinnä he ovat myyneet akkuja festareilla yllättävän halpaan hintaan. 20€ joka sisältää 10€ pantin sekä kaksi täyttökertaa. Akku toimitetaan täytenä. Kännykän lataushinnaksi tulee 3,33€/kerta tai jos akun haluaa pitää itsellään niin menettää 10€ pantin. 20€ kolme kertaa ladattuna täyteen ja sitten se on omasi jota voit käyttää myöhemminkin.

Akku on kapasiteetiltään 2600 mAh eli käytännössä sillä lataa kaksi kertaa normaali älypuhelimen melkein tyhjästä melkein täyteen. Kännykän akun ensimmäinen ja viimeinen 10% vie latausvirrasta suurimman osan joten sitä kannattaa välttää ellei sähköä ole rajattomasti saatavilla.

Powerit akku on kohtalaisen pieni 9,6x2,4x2,2cm ja painaa 68 grammaa.

Powerit akku lataamassa kännykkää.

Akku oli mukana viikon vaelluksella lapissa. Akulla ladattiin muutama kännykkä ja kamera USB liittimen kautta. Latasin itse akkua bruntonin solaris 4 USB aurinkopaneelilla (max 800 mA). Kovin tieteellistä testiä en tehnyt, puuttuu mittalaitteet ja aika. Jotenkin tuntuu, että aurinkopaneelilla ladatessa virtapankkia ottaa se vastaan heikkoakin virtaa toisin kuin kännykkä joka vaatii enemmän.
Eli paneeli (tai verkkovirta) --> virtapankki --> kännykkä.
Powerit kapasiteetti on 2600mAh jolla lataa muutaman kerran kännykkää 10%->90%.


Latasin akulla myös kameraa jossa on USB latausmahdollisuus. Hyvin toimi ja kuvia sai räpsittyä koko reissun.
Akussa on kaksi liitintä: Normaali USB ulos ja sisään micro USB. Micro on sama mitä lähes kaikissa uusissa puhelimissa on joten akkua voi ladata vaikka nokian laturilla. Muita liittimiä tai nappeja ei ole. Merkkivalo kertoo latauksen olevan täysi tai olevan latauksessa. Reissussa ei tiedä paljonko virtaa on jäljellä. Akussa ei myöskään ole mitään nappia jolla aloittaa puhelimen lataus. Vain johto kiinni ja homma toimii. Mielestäni se on todella hyvä juttu.
Powerit ja kännykkä lataantumassa vaelluksella.
Akun koko on sen verran pieni, että se mahtuu taskuun vaivattomasti.
Aikaisemmin olen käyttänyt bruntonin inspire akkua (3200 mAh) samaan tarkoitukseen joka toimii ihan yhtä hyvin. Kapasiteetti on 2600mAh vastaan 3200mAh. Painoero on valtava. Brunton painaa 141 grammaa kun powerit painaa 68 grammaa. Bruntonissa tosin on 4 ledillä varustettu varaustason ilmaisin joka powerit akusta puuttuu.

Powerit:
2600mAh
Normaali USB ulos
Micro USB sisään
Paino 68 grammaa
Hankintahinta 20€

Brunton Inspire:
3200mAh
Normaali USB ulos
Mini USB sisään (hankalaa kun sitä ei juurikaan löydy muista laitteista...)
4 ledillä varustettu varauksen ilmaisin.
ON/OFF nappi.
Paino 141 grammaa (vahva kumikuori)
Hankintahinta 89€

Molemmat toimii asiaansa ja löydät akut Brunton inspire partioaitasta tai powerit nettikaupasta tai festareilta missä yritys kiertää.


Brunton solaris 4 USB lataamassa powerit akkua.