Ruokaöljy+sydän=Jotain muuta kuin ruokaa...

Öljyssä on paljon energiaa ja kaikkihan sen tietää. Syö paljon niin tulet läskiksi. Syö vähän niin laihdut.
Perus ruokaöljy palaa aika nätillä liekillä kuin steariinikynttiläkin. Vihdoin sain käsiini sopivia purkkeja kynttilän tekemiseen. Kriteerinä täysin metallinen purkki ja tiivis kansi. Tässä purkissa on myös yksi lisäominaisuus mitä en uskonut löytyvän. Purkin reunan ja korkin yläreunan väliin jää noin sentti tilaa. Kynttilän sydän ei mene lyttyyn kun korkki on kiinni eikä sydämmeen tarvi koskea ollenkaan oli sitten korkki kiinni tai auki.


Rakenne on aika yksinkertainen. Purkki, rautalankaa, sydän myrskylyhdystä ja pätkä teltan alumiinikaarta. Rautalangan päät lukittuu purkin reunan kierteen uriin sen verran hyvin, ettei sitä irroita siitä ainakaan vahingossa. Putki on liekin korkeuden säädön takia. Ilman sitä liekki olisi suurinpiirtein öljyn pinnan tasolla purkin sisällä.


No kuinka se sitten toimii? Liekki on noin suurinpiirtein samanlainen kuin normaali kynttilässäkin ja ehkä aavistuksen kirkkaampi. Korkin voi ruuvata kiinni ja poistaa ilman, että sydämmeen tarvii koskea.


Purkit on alumiiniä ja painaa 12 grammaa. Telttakaarenpätkä, rautalanka ja sydän nostaa painoa jonkin verran.


Korkki on täysin tiivis silikoni tai vastaavan tiivisteen ansiosta.

Nämä purkit on jonkinsorttisen Suomen armeijan tykistön kranaattien sytyttimien suojakoteloita. Käsittääkseni poistunutta kalustoa, mutta jos jossain tulee vastaan niin osta pois!!! Samat purkit sopii tulitikuille, mausteille ja ties mille pikkutavaralle.