Juhannusreissussa


Perjantaina lähtö kohti Riihimäen ja Lahden puoliväliä. Sitä ennen pitäisi päästä Vantaan ja Nurmijärven rajalle josta kyyti lähtisi. Kartasta puoliväliin osuu sopivasti Sorlampi Nuuksiossa. Sinne siis torstai illalla yöksi josta matka jatkuu kohti määränpäätä seuraavana aamuna.
Taittopyörä ja ortliebin laukut, muutama mato ja muut varusteet matkaan torstai illalla.

Dahon p8 ja ortliebin laukut Sorlammella.
Kotoa matkaa kertyy 15-16 km joten kovinkaan kummoisesta pyöräretkestä ei ole kysymys. Rikkinäiset nivelet silti hidastaa matkaa, mutta perille pääsin. Onki veteen ja odottelemaan.

Saalista.
Kovinkaan kauaa ei tarvinnut onkia muutaman ahvenen takia. Pieniä ovat kuten lammen koosta voi olettaakkin. Ahven maistuu silti vaikka olisikin tollaisia nysiä.

Brunton aurinkopaneeli.
Tällä kertaa kokeilin latailla kännykkää vain aurinkopaneelin voimin ilman lisäakkuja. Kunhan valoa riittää niin kännykkä lataantuu oikein hyvin. Helpompaa olisi ladata paneelilla virtapankkia (jonka jätin kotiin) josta voi ladata kännykän silloin kun tarvitsee. Pelkkä paneeli painaa alle 200 grammaa ja on aika tehokas (Brunton solaris 4 USB).
Illan aikana myös rantakäärme tuli tervehtimään. Valitettavasti siitä ei ole kuvia kun en viitsinyt liikkua ettei se säikähdä. Komea otus metrin päästä katsotuna. Se ui kohti pää veden pinnalla, mutta sukelsi ja jatkoi matkaa muutaman kymmenen sentin syvyydellä kohti järven toista puolta. Kirkkaassa vedessä komea näky!

Aurinko laskee Sorlammella.
Joskus se iltakin tulee. Kalat lakkasi syömästä ja hyttyset valtaa rannan. Takaisin katokselle grillaamaan ahvenia.

Siinä se ilta menikin ahvenia popsiessa ja lintuja kuunnellessa. Hyttysetkin hävisi jossain vaiheessa. Kaikenlaisia ötököitäkin hyppi vastaan.


Kiiltomato. Yllättävän vaikea kuvattava pokkarilla ilman jalustaa.
Tarppiviritys Sea to summit poncho ja moskiittoverkko.
7 aikaan soi kello. Ylös joskus myöhemmin... Kohtuu vikkelä aamupala, että ehtii 9 aikoihin Vantaan ja Nurmijärven rajalla odottelevaan autokyytiin.

Luovat lapset liikkeellä...
Polttopuita. Sorlampi Nuuksio 21.6.2013
Polttopuita. Sorlampi Nuuksio 21.6.2013. Tuskin loppuu ihan heti...
Sorlammen kirves.
Juhannusaaton aamu. Hiljaista, hiljaista ja hiljaista. Sorlammen ja Serenan välillä yksi koiran ulkoiluttaja, yksi bussi, kaksi pyöräilijää ja yksi kävelijä. Vihdintiellä kaksi autoa. Serenasta hiekkatietä ja metsäpolkua pitkin Vestraan ja siitä taas tietä pitkin eteenpäin. Kartasta katsottuna Vestra on niin syrjässä pitkän tien päässä kun vain voi olla. Pyörän kanssa tai kävellen pystyi oikaisemaan huomattavan määrän jos vaan löytää sen tietyn polun eikä polje muutamaa kilometriä ohi...

Jihaa, perillä! Aamupalaakin tarjolla kera kupillisen kahvia. Perinteistä lapsiperheiden säätöä ja pakkausta autoon. Muutama tunti siinä menikin. Missä on potta, onko takki mukana, ruoat, peitot, katokset yms... Ja auto kattoon asti täynnä :)
Matka jatkuu kohti Riihimäen ja Lahden puoliväliä. Siellä odottelee metsäpalsta kallion päällä nuotiopaikan kera. Menomatkalla käytiin uimarannalla ihmettelemässä ja muutama järvisimpukka oli pakko ottaa matkaan. Enpä ollut sellaista koskaan maistanutkaan.

Simpukoiden putsausta vesiliotuksen jälkeen.
Saalis.
Simpukat grillissä.
Lopputulos simpukoista. Ei kannata kokeilla. Aivan kamalan makuista kuraa. Vaikka järvi mistä ne oli ei ollut mikään pahin mutakuoppa maistui simpukat aivan kamalalle. Kuin olisi nuolaissut mutavelliä itämeren pohjasta. Hyi!

Jotain sentään löytyi. Kallioimarteen juuria. 

Ja hyvin Ruotsalainen kylmälaukku....
Nuotiopaikka.
Nuotion teko-ohje: Etsi mahdollisimman huonoa puuta. Mieluiten jopa tuoretta. Lisää nuotioon märkää sammalta ja puolukan varpuja. Lisäksi nuotioon voi kipata käytetyt kahvinpurut sekä teepussit. Mitä isompi savu sen parempi. Yritä saada se palamaan mahdollisimman huonosti.
Muutaman epäonnistumisen jälkeen nuotion sai palamaan huonosti karkoittaen osan paarmoista sekä hyttysistä.

Pihvi.
Siinä se päivä menikin huitoessa ja syödessä. Telttakin saatiin pystyyn kun jonkin aikaa oltin etsitty sopivaa paikkaa. 6x2 metriä ja tasaista vaatimuksena. Oma metsä, kirves ja saha. Sillä se hoituu.

Halti big fun 6 keskellä metsää.
Aamulla satoi kuuroissa ihan kunnolla, mutta lämmin silti on.
Itse nukuin riippumatossa. Valitettavasti siitä ei ole kuvaa. Aamulla ylös (tai päivällä) ja syömään. Perus pakkailua ja valmistumaan kotimatkaan. Paarmat vaan lisääntyvät ja niitä on jo todella paljon. Kamat autoon ja kotia kohti. Mun kotimatka jatkui vielä päivän pidemmälle ja sunnuntai aamulla lähdin Vantaalta pyörällä kohti kotia.

Kaikenlaista uutta sitä löytyy matkan varrelta.
Kotona "ehjänä". Jokin astetta isompi ötökkä kävi järsimässä olkapäätä. Aikamoinen jälki jäi.


Semmoinen oli se juhannusretki. Ja hauskaakin oli kaverin perheen kanssa ihmetellessä mitä 2 ja 5 vuotiaat saa aikaiseksi. Menoa kuin pienessä kylässä.