Icebreaker T-paita vuoden jälkeen

Nyt on suurinpiirtein kulunut vuosi paidan käyttöönoton alusta. Pesukertoja 18 jos muistan oikein. Päällä se on ollut lähes joka päivä poislukien työajat ja lisäksi arviolta noin kaksi viikkoa on ollut jokin muu paita. Alusta alkaen tiedossa oli lähes heikoin mahdollinen materiaali, 150g/m2 merinokangas.


Ensimmäiset reijät ilmestyi vatsan alueelle yllättävän nopeasti. Veikkaan syyksi vyönsolkea tai sitten on tullut kanniskeltua tavaraa sylissä joka on kuluttanut kangasta.


Näitä reikiä on kaksi vastakkaisilla puolilla. Keväällä työnsin paitaa housuihin ja sormet meni samantien läpi. Kangas on haurastunut yllättävän paljon helmasta. Ehkäpä housuissa ollessaan kangas saa kyytiä tiukan vyön alla.


Kainalot saa myös kyytiä dödöstä. Se ei erotu kuvasta kovinkaan hyvin, mutta kohtuu koppuraiseksi mennyt. Dödöä ei tule käytettyä läheskään aina, muutaman kerran viikossa.


Hihat kului puhki. Toisaalta se on ihan ymmärrettävää. Samanlaiset reijät molemmissa hihoissa.


Selässä on myös muutama tälläinen reikä.


Kokonaiskuva icebreaker paidasta. Kohtuu siisti, mutta alkaa olemaan siinä rajoilla pitääkö sitä ihan jokapäiväisenä paitana. Kangas on jo niin haurastunutta, että se luultavasti hajoaa käsiin seuraavan puolen vuoden aikana.

Merinovilla T-paidat on todella mukavia päällä. Kestävyys on mitä sattuu vaikka sitä yrittäisi varoakkin. Hinta käyttöpäivälle on aika korkea, 50€/vuosi. Kestäisikö kuoritakki saman? Vaikea sanoa.


Nyt päällä on acliman villainen t-paita...