9.6.2013

Icebreaker T-paita vuoden jälkeen

Nyt on suurinpiirtein kulunut vuosi paidan käyttöönoton alusta. Pesukertoja 18 jos muistan oikein. Päällä se on ollut lähes joka päivä poislukien työajat ja lisäksi arviolta noin kaksi viikkoa on ollut jokin muu paita. Alusta alkaen tiedossa oli lähes heikoin mahdollinen materiaali, 150g/m2 merinokangas.


Ensimmäiset reijät ilmestyi vatsan alueelle yllättävän nopeasti. Veikkaan syyksi vyönsolkea tai sitten on tullut kanniskeltua tavaraa sylissä joka on kuluttanut kangasta.


Näitä reikiä on kaksi vastakkaisilla puolilla. Keväällä työnsin paitaa housuihin ja sormet meni samantien läpi. Kangas on haurastunut yllättävän paljon helmasta. Ehkäpä housuissa ollessaan kangas saa kyytiä tiukan vyön alla.


Kainalot saa myös kyytiä dödöstä. Se ei erotu kuvasta kovinkaan hyvin, mutta kohtuu koppuraiseksi mennyt. Dödöä ei tule käytettyä läheskään aina, muutaman kerran viikossa.


Hihat kului puhki. Toisaalta se on ihan ymmärrettävää. Samanlaiset reijät molemmissa hihoissa.


Selässä on myös muutama tälläinen reikä.


Kokonaiskuva icebreaker paidasta. Kohtuu siisti, mutta alkaa olemaan siinä rajoilla pitääkö sitä ihan jokapäiväisenä paitana. Kangas on jo niin haurastunutta, että se luultavasti hajoaa käsiin seuraavan puolen vuoden aikana.

Merinovilla T-paidat on todella mukavia päällä. Kestävyys on mitä sattuu vaikka sitä yrittäisi varoakkin. Hinta käyttöpäivälle on aika korkea, 50€/vuosi. Kestäisikö kuoritakki saman? Vaikea sanoa.


Nyt päällä on acliman villainen t-paita...

2 kommenttia:

 1. Hieno pitkän aikavälin testi! Pelkäsin, että projekti oli jo haudattu kun välikuulumisia ei kuulunut. Mielestäni paita kesti yllättävän hyvin, käyttöä tuli kuitenkin paljon. Itse ostin juuri ensimmäisen ohkaisen merino T-paitani (Ullfrotte), musta väri vaan vähän hillitsee käyttöä helteillä.

  Olisi mielenkiintoista tehdä kalvolliselle kuoritakille vastaava testi. Vaikka käyttöpäiviä tulisi toki vähemmän vuodessa, mutta epäilen, että kuluma olisi selkeää ja takki alkaisi ehkä vuotaakin. Eikö työnantaja sponsoroisi takkia testiin? ;)

  VastaaPoista
 2. No tossa olisi tierran uusi active shell kuoritakki odottelemassa... Käyttöpäiviä mulla tulee niin vähän gorekamoille, että en edes viitsi testailla. Siihen menee vuosia...

  Tää paidan kestäminen tavallaan yllätti koska ekat reijät tuli jo muutaman kuukauden sisään viime kesän aikana. Talvella paidalle ei pahemmin tullut sellaista kovaa kulutusta kun on aina jotain muuta vaatetta päällä.
  Nyt on kivaa kun laittaa paidan päälle, ei aina samaa harmaata :)

  VastaaPoista