Melontakauden aloitus merellä

Ei kovin kummoinen aloitus. Pientä kokeilua uuden kanootin kanssa. Onneksi jäät alkaa vähenemään kohtalaisella vauhdilla ja Espoon Haukilahdesta pääsi ihan kivasti vesille. Muutamaa moottorivenettä seuraten jää ei enää jatku kovinkaan pitkälle vaan rannasta pääsee minne haluaa.

Muutaman tunnin melonta ja koottavan kanootin ihmettelyä sekä totuttelua uuteen kanoottiin.
Kanootti on pakboat puffin sport. Malli on jo poistunut markkinoilta ja tilalle on tullut vähäsen painavampi ja pidempi malli. Koottavia kanootteja ja kajakkeja löytyy http://www.northwestimport.fi/


Kanootti paketissa. Pakboats puffin sport. Veikkaisisin pakkauksen koon olevan noin  50 litraa nopeasti pakattuna.
Kanootissa on tilaa vaikka se onkin aika lyhyt. Penkin taakse mahtuu  noin 50 litran laukku ja jalkojen eteen pieni 20 litran laukku.
Jalat suorana. (olen 178 cm) Meloessa on silti kiva pitää polvia pikkasen koukussa.
Jalat ristissä. Eteen mahtuu paljon tavaraa tai lapsi/koira  tai jopa kevyt kaveri.
Kevät tuntuu jo oikein kunnolla. Kuivapuvussa hiki virtaa vaikka jäätä kelluu siellä täällä.
Jäätä vastassa muutama sata metriä.

Tällä vekottimella tulee varmasti tehtyä hienoja retkiä. Kunhan vaan järvien jäät sulavat... Muutamia virityksiä on silti tiedossa. Koko kanootin kiertää velcronauha, pitäisi ommella ja suunnitella kansi jonka saisi irrotettua. Valmistajan oma oli niin kallis, että jätin ostamatta. Polville voisi kehittää jonkinlaista tukea mahdollisesti kanteen voisi sellaisen lisätä. Tuntuma heiluvaan kanoottiin paranisi niin kuin kajakeissakin. Kanootti mahtuu juuri ja juuri fillarin tarakalle. Kaljakärrystä olisi tarkoitus modata vedettävä ja mahdollisesti pyörälläkin vedettävä peräkärry. Silmämääräisesti tarkasteltuna taittopyöräni mahtuisi kyytiin myös :)